Sıkça Sorulan Sorular

Gelibolu yarımadasında rutin güzergahtaki şehitlik noktalarını gezmek için bir tam gün yeterli olacaktır. Tüm harekât noktaları, anıt ve şehitlikleri görecek şekilde detaylı bir gezi yapmak isterseniz en az 3 tam gün ayırmanız gerekir.

Maalesef yeterli olmaz. Çünkü yarımadanın farklı noktalarında bulunan şehitliklere ulaşmak bile zaman almaktadır. Onun için 2-3 saatte sadece 3 nokta gezilebilir.

Anadolu yakasında da Anadolu Hamidiye Tabyası, Dardanos tabyası ve şehitliği gibi az sayıda da olsa tabya ve şehitlik vardır. Gelibolu yarımadasındaki şehitlikler ile buraların aynı günde gezilmesi zaman sıkıntısından dolayı mümkün değildir.

Çanakkale Merkezde Çimenlik Kalesi ve Nusrat Mayın Gemisi’nin de içinde bulunduğu, Deniz Müzesi vardır. Burayı rehber olmadan da, askerlerin rehberliğinde gezebilirsiniz. Giriş için cüzzi bir ücret alınır, müze kart geçerli değildir. Akşam saat 4 te avluya giriş kapatılır buna dikkat etmek gerekir. Pazartesi günleri kapalı olmaktadır. https://canakkalemuze.dzkk.tsk.tr/tr

Çanakkale merkezde daha çok otel olmasına karşın Eceabat’ta ki oteller merkez otellerine göre fiyat olarak biraz daha uygun fiyatlı olabilir. Fakat burada feribot ya da köprü geçiş ücretini de hesap etmenizde fayda vardır. Bunu sizin tatil programınıza göre şekillendirmek daha doğru olacaktır. Telefonla aradığınızda özel durumunuza göre doğru bir programlama yapabilmeniz için yardımcı olunur.

Çanakkale köprüsünün bir ayağı Çanakkale merkeze 34 km uzaklıkta bulunan Lapseki’de diğer ayağı ise Eceabat’a 41km uzaklıkta bulunan Gelibolu ilçesinde bulunmaktadır. Feribot ise tam Çanakkale merkezden hareket etmektedir. Burada gelen ziyaretçinin geliş güzergahı önemlidir.

Biri sınıfta ders işlemek, diğeri de özel ders almak gibidir. Burada sizin hangi ortamda bulunmanız sizi daha çok memnun edeceğine siz karar vereceksiniz. Gezilen güzergah hemen hemen aynıdır. Özel rehberle gezdiğinizde rehber size tabidir, sizin aracınızla gezecektir dolayısıyla araçta onun yerini de hesap etmeniz gerekmektedir. Grup ile gezdiğinizde ise tüm ziyaretçilerin zamana ve kurallara uyması gerekmektedir.

Eceabat, Alçıtepe Köyü ve çevresinde kahvaltı ve yemek için pek çok restoran mevcuttur. Ayrıca beraberinizde getirdiğiniz yiyecekleri yemek için de mesire yerleri de mevcuttur. Fakat şehitlik alan içerisinde mangal ya da ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Sayı olarak kalabalık gruplar halinde geliniyorsa mutlaka önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir. Bu konuda rehberinizden destek talep edebilirsiniz.

Çanakkale tarihi ve doğal güzellikleri çok olan bir şehrimizdir.

  1. Bir gün sırasıyla Truva Ören Yeri, Bozcaada ve Assos turu yapabilirsiniz.
  2.  Bir başka gün Ezine-Bayramiç-Evciler güzergahı üzerinden Kaz Dağları Ayazma Mesire Yerine gidebilir, doğal şelalenin orada piknik yapabilirsiniz.
  3. Bir gün Gökçeada ya gidip, adadaki köyleri ve plajları gezebilirsiniz.
  4. Kazdağları’nın denize bakan yüzündeki Yeşilyurt köyünü ziyaret edebilir, oradan Küçükkuyu ya inip zeytinyağı müzesini gezebilirsiniz.

Eğer gelinen araç otobüs ise her otobüse bir rehber eşlik etmesi gerekir. Taksilerde ise mümkün olabilir. Fakat rehber araç içerisinde de anlatım yapmaktadır ve böyle durumlarda rehber arkadaşımız tüm anlatımlarını yerde yapacaktır. Tabi bu da tur süresini uzatacaktır.

Cevaplanmayan Sorularınız varsa